Bizim yaratılış amacımız dünyada ve kainatta olup biteni müşahede ederek, Allah’ı bulmak, sonra isim ve sıfatları ile O’nu tanımaya çalışmak ve bunun neticesinde de kayıtsız şartsız O’na ibadet edip kulluk vazifelerimizi yerine getirmektir.

Ayet-i Kerim’de mealen buyurulur:
“Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım!” (Zariyat, 51/56).

İşte bu vazifesini yerine getiren insan cennet ile taltif edilir, mükafatlandırılır, etmeyen ve karşı gelen de cehennem ile cezalandırılır. Tercih tamamen bize aittir.
Yüce Mevlamız bize Hazret-i Âdem’den itibaren sırat-ı müstakimi göstermiş, son olarak da kıyamete kadar cari olacak şeriatı ile Hazret-i Muhammed (asm)’a da Kur’an’ı inzal etmiş, sözlü ve uygulamalı olarak da tefsir ettirmiş.

Şimdi bize düşen, varlıkla, yoklukla, hastalıkla, sıkıntılarla, mutluluklarla, elemlerle imtihan olduğumuz bu dünyada, sırat-ı müstakimde kalıp bütün kulluk vazifelerimizi bihakkın yerine getirmektir.

Peki, Üzülmeyecek miyiz, Sevinmeyecek miyiz, Ağlamayacak mıyız?

Elbette ki bunların hepsi de olacak, olmazsa insan olmayız zaten ama sevincimizi de, üzüntümüzü de abartısız en azından üzüntüyü sabırla, sevinci şükürle karşılamamız, yani sırat-ı müstakimde kalmamız ve bunların hepsinin arka planında Allah’ın izninin olduğunun ve her an izlendiğimizin şuurunda olmamız isteniyor bizden.
Biz böyle olmaz ve hele ki de isyan edersek, ihanetimizin karşılığını birebir misliyle cehennemde göreceğimiz bildirilmiş. Biz bunlara itaat edersek, iman ve salih amellerimizin karşılığını da Cennette kat kat fazlasıyla göreceğimiz ilahi taahhüt altına alınmış. Bunun da kulu değil razı etmesi, her türlü hayalinin ötesinde muhteşem bir mükafat olduğu kesindir, mükafatı vaad eden Zat’a bakmamız yeterlidir.

Kaynak: Sorularla İslamiyet

Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin.

Cennet Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular:

ALLAH’I HER GÜN GÖRMEK CENNETTE MÜMKÜN MÜDÜR?

CENNETE GİDEN PEYGAMBER EFENDİMİZİ GÖREBİLİR Mİ?

BİRDEN FAZLA EVLİLİK YAPAN KİŞİNİN CENNETTEKİ EŞİ KİM OLUR?

KADINLAR CENNETTE HZ. PEYGAMBER İLE GÖRÜŞEBİLECEKLER Mİ?

PEYGAMBERLER CENNETE GİRMEK İÇİN KIYAMET GÜNÜNÜ MÜ BEKLEMEKTEDİR, YOKSA ÖLÜNCE RUHLARI CENNETE GİRER Mİ?