Herkesin belirli bir ihtisas sahası vardır. Sahasında söz sahibi kimse ateist de olabilir, inançlı da olabilir. Mesela göz sahasında ihtisas sahibi bir kimsenin inancına kimse bakmaz. O sahadaki başarısına bakar. İşte bunun gibi Bertrand Russell da felsefe sahasında belirli bir üne sahiptir. Bertrand Russell’a göre evrim bilimin kriterlerini taşımıyor. Dolayısıyla bu evrim görüşünün bilimsel olmadığını söylüyor. Biz de aynı şeyi söylüyoruz.

Herhangi bir konuda elde ettiğiniz birtakım verilerle bir sonuca varırsınız. Bilimsel çalışma metodu budur. Evrim düşüncesinin bilimsel olması için canlıların birbirinden tesadüfen meydana geldiğine ait birtakım delilleri toplarsınız. O delillere göre bir sonuca varırsınız. O zaman; “Şu şu deliller beni insanın maymundan geldiğine götürüyor” dersiniz. Halbuki evrimcilere göre canlılar silsile halinde birbirinden hasıl olmuştur. Onlara göre insan da maymundan gelmiştir. Önce bu hükmü peşinen kabul ediyorlar. Ondan sonra bu konularda delil aramaya başlıyorlar. Mesela herhangi bir delile dayanmadan sizin kurttan geldiğiniz iddia edilse, sonra da bazı organların benzerliği delil gösterilse bu bilimsel bir yaklaşım değildir.

İşte evrim görüşü de böyle bir peşin hükümle olaylara yaklaştığı için bu görüşün bilimsel olmadığını söylüyoruz. Bilim felsefesi konusunda dünyaca ünlü olan Bernard da aynı şeyi söylüyor. Onun bizim görüşümüzü desteklediği belirtmemiz onun inancını benimsediğimiz manasına gelmez.

Kaynak: Sorularla İslamiyet

Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin.

Bazı Merak Edilen Sorular:

KAİNATTA EVRİM VAR MIDIR?

MİKRO VE MAKRO EVRİM NEDİR?

HİDAYET VE DALALET SADECE İNANÇ ESASLARINDA MI OLUR?

İSLAM ALİMLERİNİN EVRİM KONUSUNDAKİ GÖRÜŞLERİ NASILDIR?

RİSALE-İ NUR NASIL BİR TEFSİRDİR, BEDİÜZZAMAN KİMDİR?