İlgili hadiste “Peygamber vahiy katibine ‘Ayete bunu da ilave et.’ der:” ifadesi çok açık bir yalan ve iftiradır. Öyle bir ifade söz konusu hadiste asla yer almamıştır. Zaten hadisin hangi babta olduğunu bilmemeniz (Cihad 31 yerine, Cihad, 27 demeniz) de bu konuda birilerinin ezbere borazanlığını yaptığınızı göstermektedir.

Hadislerde bir cümlesi verilen ilgili ayetlerin tamamının meali şöyledir: “Özür sahibi olmaksızın cihaddan geri kalan müminlerle, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad eden müminler elbette bir olmaz. Allah malları ve canları ile mücahede edenleri, derece bakımından cihada gitmeyenlerden üstün kılmıştır. Gerçi Allah hepsine de en güzel yurt olan cenneti vâd etmiştir. Ama mücahede edenleri, cihada katılmayanlardan çok daha büyük mükâfatlarla; tarafından derece derece rütbeler, hususi bir mağfiret ve rahmetle mümtaz kılmıştır. Değil mi ki Allah gafurdur, rahimdir, affı, merhamet ve ihsanı boldur.” (Nisa Suresi, 4/95-96). 
Ayetin Arapça cümle yapısına uygun tercümesi ise “cihaddan geri kalan müminlerle -ki özür sahipleri bundan müstesnadır- Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad eden müminler elbette bir olmaz.” şeklinde olur.

Kaynak: Sorularla İslamiyet

Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin.

Bazı Merak Edilen Sorular:

TECAVÜZE UĞRAMA VEYA ÇOCUĞUN SAKAT DOĞMA RİSKİ DURUMUNDA KÜRTAJLA ÇOCUĞU ALMAK CAİZ MİDİR?

ÖLDÜKTEN SONRA KİŞİ EŞİYLE, EVLATLARIYLA, ANNE-BABASIYLA GÖRÜŞEBİLECEK Mİ; BİRBİRLERİNİ HATIRLAYACAKLAR MI?

ERKEK VE KADINLARDA KESİLMESİ, CIMBIZLA ALINMASI CAİZ OLAN VE OLMAYAN KILLAR VE TÜYLER NELERDİR? ETEK VE KOLTUK ALTI KILLARI KAÇ GÜNDE BİR ALINMALIDIR?

BU ZAMANDA EN BÜYÜK CİHAD NEDİR ? MANEVİ CİHAD NEDİR?

ORMAN YANGINLARI, SEL GİBİ FELAKETLERLE ALLAH ORADAKİ İNSANLARI İMTİHAN MI EDİYOR?