Hz. Âişe Radiyallâhu Anhâ Validemiz anlatıyor: Ramazanın son on günü girince Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem geceleri ibadetle değerlendirirdi. Ailesini de ibadet etmeleri için uyandırırdı. İbadet için diğer zamanlardan daha fazla gayret gösterirdi.” (Müslim, Îtikâf: 7).
 
Ramazan her türlü ibadetin çokça yapıldığı bir aydır. Ramazanın sonuna doğru yapılan ibadetler daha da artarak devam eder. Bazı hadislerde ifade buyurulduğu gibi, Kadir Gecesinin, Ramazanın son on gününde aranılması tavsiye edilmiştir. Bunun için hayır-hasenat, ibadet ve taatler Ramazan’ın yirmisinden sonra daha çok yapılmaya çalışılır.

Bu hareket aynı zamanda Peygamberimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellemin bir sünnetidir. Bilhassa geceleri mümkün oldukça uyanık bulunmak; namaz, evrad, ezkar, dua gibi ibadetlerle ihya etmek, Peygamberimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellemi en güzel bir şekilde taklit manasını taşıyacaktır.

Kaynak: Sorularla İslamiyet

Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin.

Ramazan Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular:

KADİR GECESİNİ RAMAZAN AYININ YARISINDAN SONRA OLACAĞINI BİLDİREN HADİS VAR MI?

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI’NDA YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

UMREYE, NORMAL ZAMANLARDA GİTMEK İLE RAMAZAN AYINDA GİTMEK ARASINDA FARK VAR MIDIR?

RAMAZAN ORUCU KAÇ GÜNDÜR; GÜN SAYISININ YİRMİ DOKUZ VE OTUZ OLARAK DEĞİŞMESİNİN SEBEBİ NEDİR?

KURBAN VE RAMAZAN BAYRAMLARININ O GÜN KUTLANMASININ DİNDE BİR KAYNAĞI VAR MI, YOKSA ASIRLAR SONUNDA BU HALİYLE GELENEK Mİ OLDU?