Çocuğun sahibi de bizim sahibimiz de Allah’tır. Bizim görevimiz onun emanetine sahip olmaktır. Hangisini iyi olacağını bilemeyiz. Bu gibi hayati konularda son sözü söyleyecek olanlar, çocuğun sakat doğmasına teşhis koyan doktorlarla anne baba olmalıdır elbette. Bununla beraber soruyla ilgili tespitlerimizi şöyle özetleyebiliriz:

1. Doğum kontrolü konusunu inceleyen fıkıhçılar, çocuğun sakat doğma ihtimaliyle aldırılmasına caiz görmüyorlar. Engelli doğmuş bir çocuk, o özür gerekçesiyle nasıl öldürülemezse, ana rahminde yaşamaya başlayan cenin de özürlü doğma ihtimaliyle aldırılamaz, yani öldürülemez. Kaldı ki diyorlar, bazen “sakat doğacak” zannedilen cenin nur topu gibi sağlam bir yavru olarak da dünyaya gelebiliyor. Yahut da çocuğun sakat doğma derecesi yaşamasını zorlaştıracak boyutta olmuyor, kolay yaşayacak bir arıza ile çocuk hayatını sürdürebiliyor. Anlaşılan, verilecek aldırma kararında bu hususların iyi düşünülmesi gerekiyor.

2. Çocuğun aldırılması; ancak annenin hayatının tehlikeye girmesi durumunda caiz olabiliyor. Bu konuda deniyor ki: Rahimdeki ceninin hayatı henüz tam değildir. Ama annenin hayatı tamdır. Tam olan bir hayat, tam olmayan hayata feda edilmez. Öyle ise ölüm tehlikesi beliren bir annenin hayatını kurtarmak için nakıs hayatlı cenin aldırılabilir. Bu, meşru bir mazerettir. Bunda görüş birliği de vardır!

Kaynak: Sorularla İslamiyet

Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin. 

Bazı Merak Edilen Sorular:

FLÖRTSÜZ EVLİLİK OLMAZ MI? FLÖRTÜN ZARARLARI NELERDİR? DİNİMİZ FLÖRTE İZİN VERİR Mİ?

ORUÇLU İKEN UNUTARAK YİYİP İÇMEK ORUCU BOZAR MI?

BOŞADIĞINIZ O KADINLARI EVLERİNDEN ÇIKARMAYINIZ. ONLAR DA EVLERİNDEN AYRILMASINLAR, AYETİNE GÖRE BOŞANAN KADIN KOCASININ EVİNDEN AYRILAMAZ MI? MAHREMİYET NASIL OLACAK?

BABAM BİZDEN HABERSİZ KREDİ ÇEKİYOR, BU DURUMDA BİZ MESUL MUYUZ? KREDİ İLE ALDIĞI EVDE OTURABİLİR MİYİZ?

GDO,HAKKINDA İSLAM NE DİYOR? MÜSLÜMANLARIN BUNLARI TÜKETMELERİ CAİZ MİDİR?