Namaz kılarken Allah’ın emrettiği şekilde örtünen, fakat sokağa çıkarken başını açan bir kadının, namazının kabul olmaması diye bir durum bahis mevzuu değildir.

Bu hususta Hülasatü’l-Ecvibe’ de şöyle bir fetvaya yer verilmektedir.

“Maasiyi mürtekip olan [günahları işleyen] kimsenin salat [namazı] ve ibadatı [ibadetleri] sahih olup sevabına nail olur.” (Hülasatü’l-Ecvibe s. 8.)

Diğer taraftan “Şüphesiz, iyilikler kötülükleri siler.” (Hud Sûresi, 114.) mealindeki ayetin işaretiyle de namaz ve benzeri diğer ibadet ve iyilikler, insanın işlemiş olduğu günahların affına vesile olmaktadır. Ayrıca namazın insanı kötülüklerden alıkoyması da bir gerçektir ve bir vakıadır. Bu gerçek bir ayet-i kerimede şöyle beyan buyurulur:

“Namazı dosdoğru kıl. Şüphesiz ki, namaz, insanı fuhuş ve kötü şeylerden alıkoyar.” (Ankebut Sûresi, 45.)

Ancak, kılınan namazın kısa zamanda insanı bütün kötülüklerden çekip çıkaracağı söylenemez. Zamanla “Namazın bir kerameti ve bereketi” olarak kişi birçok günahlara bulaşamamakta ve onlardan uzak kalmaktadır. Çünkü, günde beş defa abdest alarak Allah’ın huzuruna çıkan, el bağlayıp namaz kılan bir insan Rabbinin yasaklamış olduğu fiilleri işleyemez.

İşte bunun içindir ki, namaz kılan, fakat başı açık olarak dolaşan bir kadının namazının kabul edilmeyeceği söylenemez. Zaten zaman içerisinde kendisi bunun ezikliğini hissedecek ve başını kapayacaktır.

Kaynak: Sorularla İslamiyet

Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin.

Tesettür Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular:

BİR BABA, KIZINI ZORLA TESETTÜRE SOKABİLİR Mİ?

BEN TESETTÜRLÜYÜM AMA KOCAM AÇILMAMI İSTİYOR NE YAPMALIYIM?

TESETTÜRE UYGUN OLMAYAN AÇIK ELBİSELERİ SATMAK CAİZ MİDİR?

TESETTÜRE UYGUN GELMEYEN YERLERİN GÖRÜLMESİ ABDESTİ BOZAR MI?

ŞERİATTA TESETTÜRSÜZLÜĞÜN MÜEYYİDESİ, CEZASI NEDİR?