Erkek İçin Örtünme; İslam’ın hükümleri, Allah’ın sonsuz ilim ve hikmetinin bir yansımasıdır; kişilerin heva ve heveslerine göre değildir. Kur’an, kadının örtünmesini, alçak serserilerin şerrinden korumaya yönelik bir zırh gibi tasvir eder, bir iffet sembolü olarak görür, mesture kadını bir hürriyet abidesi olarak görür. 

İslam dini gibi diğer bütün semavî dinlerin kabul ettiği temel esaslardan biri de insanların ırz, şeref ve haysiyetlerinin dokunulmazlığıdır. Evet, ilahî vahiylerde, insanların dini, canı, aklı, malı, ırzı/namusu/şeref ve haysiyeti koruma altını alınmıştır, bunlara hücum edenleri mertebesine göre cani saymıştır. 

Kadınların ve erkeklerin kılık kıyafetlerinin sınırlarını ancak onları yaratan Allah çizer ve onun elçisi talimat verir. Bugün en uygar kabul edilen ülkelerde erkeklerin -hiçbir dinî baskı altında kalmadan- özgür iradeleriyle giyinmeyi açılmaya tercih ettikleri bir vakıadır. Demek ki açıklık bir özgürlük değildir. Kadınların erkeklerden çok daha fazla kapanmaya ve çok daha layık olduğunu görmemek için kör olmak gerekir. 

Erkek İçin Örtünme konusuna Diğer taraftan bakılınca, ibadetler ve haramlar tamamıyla Allah’ın iradesine ve isteğine göre belirleniyor. Bunu bizim sorgulama veya itiraz etmeye değil, hikmetini anlamaya çalışmamız icap etmektedir.

Kaynak: Sorularla İslamiyet

Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin 🙂

Tesettür İle İlgili Bazı Sorular:

AİLEM TESETTÜRE GİRMEME İZİN VERMİYOR?

BALKONA ÇIKARKEN TESETTÜR NASIL OLMALI?

TESETTÜR FITRATTA VAR DİYORSUNUZ. AMA BEN AÇIK OLDUĞUM ZAMAN DAHA RAHAT OLUYORUM?..

NEDEN TESETTÜR KONUSUNDA BASKI YAPILIYOR?

BEN TESETTÜRLÜYÜM AMA KOCAM AÇILMAMI İSTİYOR NE YAPMALIYIM?