Çocuklarımızın dünya klasikleri okumasında belli noktalar vardır.
Müslüman’ın amacı;
– Allah’a O’nun emrettiği şekilde iman etmek,
– O’nun rızası doğrultusunda bir hayat yaşayarak O’nun çizdiği çerçevede O’na karşı olan kulluk vazifelerini yerine getirmek ve
– O’nun belirlediği ahlakla ahlaklanıp nefsine, insanlara ve diğer bütün mahluklara karşı öyle muamele etmektir.
Bu mukaddes amaçların ortaya çıkardığı en olmazsa olmaz şart da Allah katında yegane geçerli din olan İslam’ın doğru bir şekilde tanınmasına gayret ederek, ulaşabildiği insanlara onu tebliğ etmek ve böylece hidayetlerine vesile olmayı ummaktır.
Bu amaçlara hizmetten ve bu amaçlardan sapmadan bir Müslüman bilgilenmek, diğer toplumları tanımak amacıyla onların tarihlerini, edebiyatlarını ve bu konularda ortaya koydukları eserleri inceleyebilir ve okuyabilir.
Ancak, İslam inancına, hükümlerine, ahlak ve adabına aykırı şeylerden etkilenmemesi için, öncelikle inanç, helal-haram gibi hükümler ile sünnete uygun Müslümanca yaşama tarzımız doğru olarak öğrenilmesi gerekir ki zararlı fikir, düşünce, gelenek ve göreneklerden etkilenmesin. Yoksa fayda vereceğiz derken zarar görmesine neden olabilir.
Nitekim, dünya hayatımıza zarar vermesin diye, farklı zehirler, virüsler ve salgın hastalıklar olan bir yere girmeden önce gerekli tedbirleri almak, gerekirse en sağlamından bir maske takmak gerekir.
Ebedi ve sonsuz hayatımız zarar vermesin diye de manevi zehirlerin, virüslerin ve salgın hastalıkların bulunduğu eserleri okumadan, böyle ortamlara girmeden önce de gerekli manevi tedbirleri almak ve uygun donanımlara sahip olmak gerekir.
Gözlerimizin nuru olan yavrularımızın dünya hayatlarının huzur ve mutluluğu için çalıştığımız gibi en azından bu kadar da ebedi hayatları olan ahiret için de çalışmalıyız.
Kaynak: Sorularla İslamiyet
Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin.
Bazı Merak Edilen Sorular:
KISA ŞORT GİYEN FUTBOLCULARI İZLEMEK GÜNAH MI?
GEÇİCİ DÖVME YAPTIRMAK GÜNAH MI?
HANIMLAR MAKYAJ YAPABİLİR Mİ?
SPORUN İSLAMDAKİ YERİ NEDİR?
EŞCİNSELLİK NEDEN YASAK?
Yorumlar (0)