Evrim felsefesine göre ise ilk insan, hayvan gibi cahil ve bilgisiz, hayatını hayvan avlayarak ve yabani meyveler toplayarak sürdüren ve genellikle mağaralarda yaşayan varlıktır. Zamanla ziraatı geliştirip hayvanları evcilleştirmiştir. Bazı sosyal topluluklar teşkil ederek köylerde yaşamaya başlamış, giderek aletlerin nasıl kullanılacağını keşfedip, neticede gelişmiş bir medeniyeti hâsıl etmiştir.
Yaratılışçılar ise, insanın insan olarak ve yüksek bir zekâ, geniş kabiliyet ve kapasiteyle yaratıldığını kabul eder. Şüphesiz insan kurulmuş şehirler ve her yönüyle gelişmiş bir teknolojiye sahip olan bir dünyaya gelmemiştir. Fakat Yaratıcı tarafından ona, yeryüzü ve onun kaynaklarını kullanıp geliştirebilecek bir kabiliyet verilmiş, dünyaya gönderiliş gayesine uygun cihazlarla donatılmıştır. İnsanın sahip olduğu teknolojinin asırlar boyu devamlı bir gelişme gösterdiği açıktır.
Fakat deliller, bu gelişmenin bir evrim sonucu olmadığını ortaya koymaktadırlar. Yani böyle bir gelişme, insanın kapasitesiyle alakalıdır ve bu insana, hayvandan ayrı bir hususiyet olarak yerleştirilmiştir. Meselâ insanda bulunan bu kabiliyet, bir neslin sahip olduğu bilgi ve malumatın gelecek yeni nesile aktarılmasını sağlar. Böylece yeni bilgilerin geleceğe nakli, sadece insanda mevcut kabiliyetle mümkündür. Yoksa insanlık tarihinde medeniyetin evrimle ortaya çıkması imkânsızdır (Tatlı, A. Evrim ve Yaratılış. Nesil yayınları, İstanbul, s.205, 2008).
Kaynak: Sorularla İslamiyet
Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin.
Bazı Merak Edilen Sorular:
GIYBETİNİ YAPTIĞIMIZ KİŞİDEN HELÂLLİK ALMAK ZORUNDA MIYIZ? YANİ BAŞKA YOL YOK MU?
İDEAL EVLENME YAŞI KAÇTIR? EVLENİLMEK İSTENEN ERKEK / KIZDA HANGİ ŞARTLAR ARANMALIDIR?
“BİR YERDE YANGIN VUKU BULDUĞUNU GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN ‘ALLAHÜ EKBER’ DİYEREK TEKRAR TEKRAR TEKBÎR ALINIZ. ZÎRA TEKBİR YANGINI SÖNDÜRÜR.” SÖZÜ HADİS MİDİR? O ZAMAN İTFAİYEYE FALAN GEREK YOK DİYEBİLİR MİYİZ?
EV ALMAK İÇİN BİRİKTİRİLEN ALTINLARA ZEKÂT DÜŞER Mİ?
KOPYA ÇEKMEK GÜNAH MIDIR? KUL HAKKINA GİRER Mİ?
Yorumlar (0)