Namazın sonunda tesbihat hakkındaki bilgiler bize yol gösterir. “En güzel isimler Allah’ındır. O isimlerle ona dua edin.” (Â’raf, 7/180)

Nisa suresinin 103. ayetinde Cenab-ı Allah şöyle buyurmaktadır: “Namazı kıldıktan sonra; ayaktayken, otururken ve yan yatarken Allâh’ı anın.”

Üstad Bediüzzaman Hazretleri çeşitli sohbetlerinde bu konuda şöyle demiştir:Namazın sonunda tesbihat, namazın tohumu, çekirdekleri hükmündedir.”

“Tesbihatta, ´Sübhanallah, Elhamdülillah, Allahu Ekber’ derken kalbi hüşyar bir mü’min o vakitte namaz kılan, ´tesbihat eden milyonlar mü’minler cemaatı arasına manen girer, onlarla beraber söyler. Hatta daha ileri gitse bütün zaman ve mekânlardaki mü’minlerle beraber olarak, ortada Resûl-i Ekrem (a.s.m.) sağında enbiyalar, solunda evliyalar ve bütün müminler beraber tesbihat edebilir.” (bk. N. ŞAHİNER, Son Şahitler, Mustafa SUNGUR’un Hatıraları, IV/15-91)

Bu kadar sevablı bir ibadeti kaçırmamak ve şirketi maneviyede yer alabilmek için farz namazın sonunda tesbihat yapılması çok önemlidir.

Kaynak: Sorularla İslamiyet

Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin.

Bazı Merak Edilen Sorular:

NAMAZDAN SONRA EDEBİLECEK ARAPÇA YA DA TÜRKÇE DUA ÖNERİR MİSİNİZ?

KAZA NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

NAMAZDAN SONRA HANGİ DUA EDİLMELİDİR?

KAZA NAMAZLARININ HÜKMÜ NEDİR, NE ZAMAN VE NASIL KILINIR, NASIL NİYET EDİLİR?

SÜNNET YERİNE KAZA NAMAZI MI KILMALIYIM?