Değerli Kardeşim,
Nişan bir çeşit sözleşme sayıldığı için, talip olunan kızı artık bir başkası gelip isteyemez. Nişanlanma memleketimizde yaygın bir âdet olduğu gibi, İslâm’da da yeri olan bir husustur. Nitekim, Peygamberimiz (asm), Hz. Âişe (ra) ile üç sene kadar nişanlı kaldıktan sonra evlenmişlerdir. Böylece, nişan aynı zamanda bir sünnet sayılmaktadır.
Evlenecek kimseler birbirlerini ancak istemeye gittikleri zaman görebilirler. Bunun dışında, bir nikâh akdi yapılmadığı müddetçe, nişanlıların yalnız olarak görüşmeleri, konuşmaları, beraber gezmeleri uygun olmaz. Çünkü birbirlerine karşı bir yabancıdan farksızdırlar. Görüşme zarureti hâsıl olsa, yanlarında kadının bir mahremi bulunmalıdır.
Bu hususta , Peygamberimizin (asm) ikazı açıktır: “Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla yalnız kalmasın. Çünkü bu takdirde üçüncüleri şeytandır.”
Kaynak: Sorularla İslamiyet
Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin 🙂
Bazı Merak Edilenler:
DİNİ NİKAH KIYDIĞIMIZ NİŞANLIMLA BERABER OLABİLİR MİYİZ?
ZİNA YAPAN (ERKEK / KADIN) BİRİSİ, ZİNA YAPMAYAN BİRİSİ İLE EVLENEBİLİR Mİ? BEN GEÇMİŞ HAYATIMDA ZİNA YAPTIM, BU ŞEKİLDE, ZİNA YAPMAMIŞ NİŞANLIM İLE EVLENMEM CAİZ OLUR MU?
NİKAHLI OLARAK NİŞANLI KALMAK; SAKINCALARI NELERDİR?
NİŞANI ATMAK KUL HAKKI OLUR MU?
NİŞANLI İKEN DİNİ NİKAH YAPAN BİRİSİ NASIL BOŞANIR?
Yorumlar (0)