Kadın peygamber gönderilmemesinin hikmetleri hususunda da şunlar söylenebilir: 
Peygamberlik ağır bir yük, güç bir vazifedir. Kadın ise yaratılışı itibarıyla nazik ve zayıf olduğundan, böyle ağır ve zor bir işin üstesinden gelemez; çünkü peygamberlik devamlı bir şekilde sabır ve mücadele etmek ister. İstisnasız bütün peygamberler hak dini anlatırken, çeşitli belâlara ve sıkıntılara mâruz kalmışlardır.

Hz. Âdem (as)’den Peygamber Efendimize (asm) kadar bütün peygamberlere çeşitli iftira ve hakaretler yapılmış, pek çoğu işkence görmüş; başta Hz. Zekeriya, Hz. Yahya ve Hz. Cercis (aleyhimüsselam) olmak üzere, yüzlercesi de şehid edilmiştir. Peygamberlerin hepsi de bütün bu zulüm ve eziyetlere karşı tam bir sabır ve tahammül göstermişlerdir. Cenâb-ı Hak böyle zor ve ağır bir vazifeyi kadınlara yüklememiştir.

Ayrıca kadının biyolojik yapısı bir engeldir; çünkü, nübüvvet vazifesini ayda on beş gün hayızdan dolayı yapamayacak, imamete geçemeyecek, orucunu tutamayacaktı. Bir de lohusalık durumu var ve hamileyken, işleri yürütmesi de bütün bütün zorlaşacaktı. Zira çocuğu karnında veya kucağında taşırken, insanları idare edecek ordu kumandanı olacak; strateji tespitinde bulunacak ve fiziki durumunun gereği, bütün boşluklara rağmen, en önde bulunması gerekli olan bir insan kadar çevik hareket edecek…

Bütün bunlar, kadının peygamberliğini imkânsız kılan şeylerdir. Evet, bunların kadınlar tarafından, kadınlara has arızalarla birlikte yürütülmesinin imkânı yoktur. Efendiler Efendisi (asm) de bu hususa dikkati çekmiş ve onları: “Yâni dine ait meseleleri tam yerine getiremeyen ve bazı şeyleri idrak edemeyenler” diye anlatmıştır.

Kaynak: Sorularla İslamiyet

Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin.

Kadınlar Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular:

BİR KADIN ADET DÖNEMİNDEYKEN NAMAZ KILABİLİR Mİ? BUNUN DELİLLERİ VAR MIDIR?

ADET DÖNEMİNDE OLAN BİR KADIN, ABDEST ALDIKTAN SONRA YARIM SAAT İÇİNDE NAMAZ KILABİLİR Mİ?

KADIN ERKEK KARIŞIK VE DAVULLU-ZURNALI, ÇALGILI DÜĞÜNLERE KATILMAK CAİZ MİDİR? SÜNNETE UYGUN DÜĞÜN NASIL OLMALIDIR?

KİŞİLERİN HEMCİNSLERİ ARASINDAKİ (HANIMIN HANIMA KARŞI/ERKEĞİN ERKEĞE KARŞI) EDEP ÖLÇÜSÜ NEDİR? KADINLARIN KENDİ ARALARINDAKİ TESETTÜR ÖLÇÜSÜ NEDİR?

KADINLARIN HAYIZ HALİ OLMASININ HİKMETİ NEDİR? KADINLAR ADET GÖRMESELER DAHA İYİ OLMAZ MIYDI?