Değerli kardeşim,

Bu sorunun en temel sebebi aslında tesettürün önemini ve gereğini tam manasıyla anlayamamızdır. Hakikati anlaşılmış bir meselede harekete geçmek çok daha kolay olacaktır.
Tesettür kadını korur, değerli kılar, en değerli şeylerin gizlide, dipte, saklanmış olduğu gibi -misal inci- kadını da en değerli konuma getirir.

Kur’an-ı Kerim bize tesettürün“tanınmak ve incitilmemek için tercih edilmesi gereken hayırlı bir yol” (Ahzab, 33/59) olduğunu bildiriyor. Tanınmak ve incitilmemek!

Kadının fıtratı tesettürü ister, tesettür yalnızca bir bez barçası değildir, Rabbimizin ayetidir ve bir ayeti başında taşımak yalnız hanımlara mahsus kılınmıştır. Ve kadın bu değeri üzerine almakla en değerli konuma ulaşabilir ancak. Şeytan elbetteki hanımların bu değerden mahrum kalması ve Allah’ın emrettiği şeyi yapmamamız için telkinler verecek ve bizi ertelemeye itecektir. Ertelemenin şeytandan olduğunu bilelim ve kime uyduğumuzu idrak edelim kardeşim.

Şu videoyu izlemen de bu kararında yardımcı olacaktır inşaAllah, Rabbim tesettürün değerli kılınanlardan eylesin.

Ayrıca bu konuyla alakalı videomuzu izleyebilirsin 🙂