İslamiyetteki tevhid inancının Zerdüştlük ile benzerlik göstermesi, o dinin kurucusunun bir peygamber olduğunu göstermektedir. Nasıl ki diğer dinlerde tahrifler olmuşsa Zerdüştlükte de tahrifler olmuş ve günümüze bu şekilde gelmiştir. Bunda garipsenecek herhangi bir taraf yoktur.
Bazı Ateist Sitelerde Zerdüştlük İnancından İslam’a Çok Ciddi İman Esaslarının Geçmiş Olduğu Yazmakta. Zerdüşt Bir Peygamber midir?
Hz. Âdem (as)’den Peygamber Efendimize (as) gelinceye kadar bütün peygamberler hak dini tebliğ etmişlerdir. Dinin temeli olan îman esasları hep aynı kalmıştır. Fakat şeriat dediğimiz, ibadet ve dünyaya ait işlerde Hz. Âdem (as)’den Peygamberimize (as) kadar her devrin icaplarına, insanların ihtiyaçlarına göre bazı hükümler değişerek gelmiştir.
Cenab-ı Hak her devrin insanının yaşayışını ve menfaatini gözeterek her ümmete ayrı bir şeriat göndermiştir. Mâide Sûresinin 48. âyetinde bu hususta şöyle buyurulur: “Sizin her biriniz için Biz bir şeriat ve açık bir yol tayin ettik.”
Allah hiç bir kavmi peygambersiz bırakmamış, onlara hakkı tebliğ edecek peygamberleri göndermiştir. 124.000 peygamberin insanları tebliğ için gönderildiği, hadiste belirtilen bir hakikattir.
Tüm peygamberlerin en büyük davası tevhid ve iman hakikatlerini insanla tebliğ etmektir. Bu nedenle geçmiş dinlerde olan tevhid inancı ve bazı hükümlerin Kur’an’da da olması gayet normaldir. Çünkü, peygamberlerin davası bir olduğu gibi, muhatapları da insan, o dinlerin sahibi de Allah’tır.
Kaynak: Sorularla İslamiyet
Ayrıca aklına takılan sorular veya merak ettiklerin için Sözler Köşkü YouTube kanalımıza göz atabilirsin.
Bazı Merak Edilen Sorular:
BİR KİMSENİN PİYANGO, KUMAR GİBİ HARAM KAZANCINDAN HANIMI VE ÇOCUKLARI YİYEBİLİR Mİ?
VERGİ ALAN KİMSE CENNETE GİREMEZ İSE, NEDEN VERGİ ALINIR?
GUSÜL ABDESTİNDE KURU YER KALDIĞINA DAİR ÇOK VESVESE GELİYOR. BUNDAN NASIL KURTULABİLİRİM?
SINIFIMDA YILBAŞI ÇEKİLİŞİ ADIYLA KURA ÇEKİP HERKESİN KENDİSİNE DENK GELEN KİŞİYE HEDİYE ALDIĞI BİR UYGULAMA VAR. BU UYGULAMANIN HÜKMÜ NEDİR?
İNTERNET VE BİLGİSAYAR OYUNLARINDA, İSLAM DİNİNE ZIT DÜŞEN DURUMLAR VARSA OYNAMAK CAİZ OLUR MU?
Yorumlar (0)